Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
A Társaság története

A Magyar Immunológiai Társaság 1971-ben alakult.

Megjelent a MIT történetét annak megalakulásától napjainkig feldolgozó könyv Csaba Béla és Füst György szerkesztésében.

Ízelítő a könyvből:

„Az Egészségügyi Minisztérium hozzájárult ahhoz, hogy a MOTESZ keretén belül „Magyar Immunológiai Társaság” alakítassék. Eme engedély birtokában ideiglenes Szervező Bizottságot kell létesítenünk, amely megkezdi a tagtoborzást, kidolgozza a Társaság alapszabályát és kitűzi az alakuló közgyűlés időpontját. …Az alakuló közgyűlés időpontjaként javaslom a szolnoki Immunológiai Sectio ülését / 1971. Október 25-27/”
(részlet Kesztyűs Lóránd az Ideiglenes Szervező Bizottság tagjaihoz írt felkérő leveléből, 1971)

„Amikor a Magyar Immunológiai Társaság 1971-ben megalakult, olyan volt a helyzet Magyarországon, hogy nagyon nehéz volt külföldi kongresszusokra kijutni, a fiataloknak tanulmányútra pedig szinte lehetetlen. De azt minden további nélkül meg lehetett oldani, hogy sok külföldit hívjunk ide és ezzel a lehetőséggel éltünk is. A legtöbben még azt is vállalták, hogy saját költségükön utazzanak hozzánk.”
(részlet a Gergely Jánossal készített interjúból, 2007)

Mindezekről, és sok-sok egyéb személyes visszaemlékezésről olvashatnak a MIT története c. könyvben, melyet igyekszünk minden tagtársunkhoz, korábbi immunológushoz, tiszteletbeli tagjainkhoz eljuttatni (MIT tagoknak a könyv ingyenes).
A könyv személyesen átvehető a MIT főtitkáránál, vagy a nagyobb munkacsoportok vezetőinél. Kereskedelmi forgalomban a könyv ára 3.000.- Ft és a Medicina könyvesboltjaiban lesz elérhető.Működésünkről, céljainkról, tevékenységünkről további információkat Alapszabályunkban talál, ide kattintva >>