Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

TUDOMÁNYOS SAROK


Immunológia alapjai. Interaktív immunológia középiskolásoknak: http://www.immuntananyag.pte.hu >>


"A csodálatos immunrendszer: így védelmezi testünket" c. fiatalok számára készült könyv letölthető ide kattintva >>

Tudományos előadások >>

Immunológiai szakkönyvek >>

TAGDÍJ INFORMÁCIÓK

Kedves MIT Tagtárs!

Alap tagdíj: 5000,- Ft
PhD és egyetemi hallgatók tagdíja: 2000,- Ft
Nyugdíjasok tagdíja: ingyenes
(a változás 2014 január 1-től érvényes)

Kérjük ellenőrizze tagdíj tartozását, levelezési- és e-mail címét rendszerünkben a www.mit.hu oldalon.

OTP Bank, Bankszámlaszám: 11711034-2001805400000000

Üdvözlettel,

Dr. Buzás Krisztina
MIT kincstárnok

RENDEZVÉNYEK

További rendezvények

IMMUNOLÓGIAI SZEMLE

Immunológiai Szemle c. folyóirat Részletes ismertető ide kattintva >>A folyóirat lapszámai megtekinthetők a kiadó honlapján >>

HÍRMOZAIK (Részletek a hírek címére kattintva!)

MIT Vándorgyűlés (Kecskemét, 2022.10.19-21.) - Absztraktbejelentési határidő: 2022.09.02.

Kedves Immunológus Kollégák!

A tavalyi, kecskeméti Vándorgyűlésen méltó módon sikerült megemlékeznünk a Magyar Immunológiai Társaság első 50 évéről. Az oldott hangulatú visszaemlékezésről, a szakmai program színvonaláról és a rendezvény helyszínéről is csupa pozitív visszajelzéseket kaptunk. A hotel könnyű megközelíthetősége és az ellátás minősége alapján már akkor elhatároztuk, hogy idén ismét ott találkozunk majd.

Nagy szeretettel várjuk tehát Önöket a MIT 51. Vándorgyűlésén 2022. október 19-21. között ismét Kecskeméten, a Four Points by Sheraton Hotelben!

Az idei vándorgyűlésnek két kiemelt témája lesz, az IL-17/IL-23 jelátviteli folyamatok, valamint a veleszületett immunitás memória-szerű jelenségei. A témákról vezető klinikusok és a területek hazai kutatói tartanak majd előadásokat.

A vándorgyűlés fontos célja - a hagyományoknak megfelelően - az egyre szélesedő spektrumú hazai immunológiai kutatások bemutatása. Ennek megfelelően, várjuk az immunológiai műhelyekből az absztraktokat, annak megjelölésével, hogy előadás vagy poszter-előadás formájában szeretnék bemutatni a legújabb eredményeket /megfigyeléseket. A konferencia szakmai programját - a beküldött absztraktokat figyelembe véve - tematikusan fogjuk összeállítani. Az előzetes megkeresések alapján az már biztos, hogy lesz COVID-19 szekció, valamint egy mini-szimpózium az immunsejtek ioncsatornáiról. A bizonytalan járványügyi és nemzetközi politikai helyzet miatt külföldi előadókra idén sem számítunk, ezért a Vándorgyűlés hivatalos nyelve a magyar lesz. A szakmai program részeként idén is lehetőséget biztosítunk a forgalmazó cégeknek az immunológiai kutatásban és a klinikumban használható új termékek és berendezések bemutatására.

A Vándorgyűlés ideje alatt, idén tisztújító közgyűlésünk is lesz. Reméljük, hogy ezen az eseményen is minél nagyobb számban üdvözölhetjük majd tagtársainkat!

Bízunk benne, hogy minél hamarabb helyreáll a béke a szomszédunkban, a koronavírus-járványt és a gazdasági nehézségeket magunk mögött hagyjuk, és életünk visszatér a rendes kerékvágásba. Egyelőre kicsi az esélye, hogy ez októberig bekövetkezik, abban azonban reménykedhetünk, hogy legalább a Vándorgyűlés idejére kicsit kiszakadhatunk a világ forgatagából, és figyelmünket az immunológiára és egymásra fordíthatjuk. Arra törekszünk, hogy a tartalmas tudományos programok mellett jó hangulatú társasági eseményekkel is segítsük a kötetlen eszmecserét, és a személyes kapcsolatok fejlesztését, hogy ezzel is emlékezetesebbé tegyük az együtt töltött időt. Mindenkit szeretettel várunk Kecskeméten!

A regisztráció az alábbi linken lehetséges:
https://www.remedicon.hu/317/magyar-immunologiai-tarsasag-51-vandorgyulese/regisztracio


Az absztraktok beküldési határideje: 2022. szeptember 2.

Kellemes nyarat kívánunk, baráti üdvözlettel:

Széll Márta, elnök és Bácsi Attila, főtitkár

További hírek

Kedvezményes regisztráció a prágai MESIA konferenciára 2022.08.20-ig meghosszabbítva!

Kedves Kollégák!

A 2022. november 23-26. között Prágában megrendezendő MESIA konferenciára meghosszabbított határidővel, augusztus 20-ig lehet kedvezményes áron regisztrálni az alábbi linken:
https://registration.mesia2022.cz/en/tickets/

Jó pihenést, kellemes nyarat kívánunk!

Baráti üdvözlettel:

Széll Márta, a MIT elnöke
és
Bácsi Attila, a MIT főtitkára

Az Immunológiai Szemle összes száma elérhető a Medicina honlapján

A Magyar Immunológiai Társaság hivatalos orvostudományi folyóirata a Medicina Könyvkiadó Zrt. gondozásban negyedévente jelenik meg 2009 óta. A lap immunológiai, orvostudományi, reumatológiai és orvostörténeti tárgyú írásokat közöl magyar nyelven elsősorban a magyar immunológus, allergológus, belgyógyász és reumatológus szakorvosok, valamint az orvostanhallgatók számára:

A lapszámok megtekinthetőek a Kiadó honlapján, ide kattintva:
https://www.medicina-kiado.hu/kiadvanyaink/folyoiratok/immunologiai-szemle/


Kutatói állások a Semmelweis Egyetemen

A Semmelweis Egyetem Élettani Intézete, Magyarország egyik vezető tudományos műhelye az ELKH újonnan induló Gyulladásélettani Kutatócsoportjával együttműködésben kutató és kutatástámogató munkatársakat keres modern géntechnológiai jellegű orvostudományi projektekben való részvételre. A munkacsoport döntően fiatal orvos és biológus munkatársakból áll, stabil finanszírozással, modern módszertani eszköztárral és nemzetközi elismertséggel. A nemrég indult projekt célja különböző gyulladásos betegségek megértése transzgénikus technológiák és CRISPR/Cas9-alapú génszerkesztés segítségével. A munkacsoport vezetője Dr. Mócsai Attila.

Az álláshirdetés megtekinthető ide kattintva

Dr. Buzás Editet, a MIT alelnökét választották az extracelluláris vezikula kutatást világszerte összefogó és támogató társaság elnökévé

Kedves Kollégák!

Most értesültünk róla, hogy az International Society for Extracellular Vesicles (ISEV) május végén, Lyonban tartott XI. kongresszusán Dr. Buzás Editet - a MIT alelnökét - választotta az extracelluláris vezikula kutatást világszerte összefogó és támogató társaság elnökévé. Az elnöki megbízatás a 2022-2024 közötti periódusra szól.

A megtisztelő feladathoz szívből gratulálunk, és további sok sikert kívánunk!

A MIT Vezetősége

Dr. Prohászka Zoltánt 2022. január 1-től az International Complement Society titkárának választották

Kedves Kollégák!

Örömmel adunk hírt róla, hogy Prohászka Zoltánt (a MIT korábbi főtitkárát, majd elnökét), 2022. január 1-től az International Complement Society titkárának választották!

https://www.complement.org/ leadership

A megválasztásához szívből gratulálunk, munkájához sok sikert és jó egészséget kívánunk!

A MIT Vezetősége

5th Meeting of Middle Europe Societies of Immunology and Allergology (MESIA) (Prague, 23–26 of November 2022)

1 st ANNOUNCEMENT

Dear colleagues,

The 5th Meeting of Middle Europe Societies of Immunology and Allergology (MESIA) will be taking place from 23 – 26 of November 2022 at the Hotel Ambassador in Prague, Czech Republic.

Let us cordially invite you to join this 3-annual meeting of the Immunological Societies and Societies of Clinical Immunology and Allergology from 6 countries in Central Europe, which are linked not only scientifically but also historically: Czech Republic, Slovakia, Hungary, Austria, Croatia and Slovenia.

11 societies of immunology will present their lines of study and new data during a 3,5 days meeting, organized for creating the best surrounding to network in a joyful atmosphere.

We believe that not only the beauty of Prague, but also its central location and easy access from all over Europe will be attractive to participants as a venue for this upcoming congress.

This…

Elérhetőek a 'Diákok az Akadémián - Az Immunológia Napja' előadásai

Kedves MIT tagok!

2021. november 9-én lezajlott a Pécsi MTA Székházban a „DIÁKOK AZ AKADÉMIÁN - AZ IMMUNOLÓGIA NAPJA” című rendezvény.

Az előadások az alábbi linken érhetőek el, „MTA PAB MTÜ 2021 Immunológia Napja” címmel:
https://www.youtube.com/channel/UCMjezZYdjPaJThMEdeyYyCQ

Üdvözlettel:

Széll Márta, a MIT elnöke és Bácsi Attila, a MIT főtitkára

Menarini Prize for Outstanding Woman Immunologist

We are seeking your support to nominate outstanding women immunologist

 

On the occasion of the Day of Immunology on April 29th, IUIS and its Gender Equality Committee (GEC) proudly announced the “Menarini Prize for Outstanding Woman Immunologist” established thanks to the forward-looking vision and generous support of the Menarini Group.

 

The USD 40,000 prize will be awarded for the first time at the 18th International Congress of Immunology (IUIS 2023) in Cape Town, South Africa in 2023 and at future IUIS congresses thereafter. This award is the first and only IUIS prize that specifically recognizes women immunologists and their outstanding

MIT 2021. évi Vándorgyűlése (Kecskemét, 2021.10.20-22.)

Kedves MIT Tagok!

Bízunk benne, hogy a negyedik koronavírus-hullám enyhe lefolyású lesz, és a védettségi igazolvánnyal rendelkezők személyesen is részt vehetnek a MIT 50. Vándorgyűlésén Kecskeméten!

Bár a kedvezményes regisztrációs díj szeptember 15-ig biztosított, arra kérünk minden részt venni szándékozót, hogy szeptember 1-ig (az absztrakt beküldés határidejéig) regisztráljon, és jelezze szállásigényét az alábbi linken:
https://www.remedicon.hu/310/magyar-immunologiai-tarsasag-50-konferenciaja/regisztracio

Természetesen, amennyiben a rendezvény központi korlátozás miatt elmarad, a befizetett részvételi díjat és szállásköltséget a Remedicon Kft. teljes mértékben visszatéríti.

Az októberi személyes találkozás reményében, baráti üdvözlettel:

Széll…

További hírek

Kattintson ide, ha 128 bites titkosított kapcsolaton (SSL - Secure Socket Layer) keresztül kíván bejelentkezni a web-rendszerünkbe.
 [ Emlékezzen rám! ][ Böngésző beállítása ][ Elfelejtett jelszó ][ Regisztráció ]
OTP Bank 11711034-20018054-00000000
Részletes adatok ide kattintva >>
Immunológiai Szemle c. folyóirat Részletes ismertető ide kattintva >>A folyóirat lapszámai megtekinthetők a kiadó honlapján >>

Társasági hírlevelek tagjaink számára
Nem kapja e-Hírleveleinket?

Bejelentkezést követően megtekintheti őket
ide kattintva >>

Feliratkozhat rájuk bejelentkezést követően e-mail címe megadásával
ide kattintva >>
augusztus
 • H
 • K
 • S
 • C
 • P
 • S
 • V
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31